Державний секретар США Джон Керрі визнав, що американські спецслужби, які займаються збором розвідувальної інформації, у деяких випадках зайшли занадто далеко. Про це він заявив під час відеоконференції в Лондоні, повідомляє The Guardian .

«У деяких своїх діях розвідслужби зайшли занадто далеко. І ми повинні бути впевнені, що подібне не станеться у майбутньому», - сказав держсекретар.

Він пообіцяв, що підходи до роботи Агентства національної безпеки (АНБ) будуть проаналізовані, а деякі напрямки шпигунської активності - припинені.

«Я вас запевняю, що в цьому процесі ніхто з невинних людей не постраждав, але ми намагаємося зібрати всю необхідну інформацію», - зазначив він.

Також Керрі запевнив, що спецслужби США більше не будуть здійснювати стеження, яке так обурило союзників країни.

Нагадаємо, оприлюднена ЗМІ інформація екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена про перехоплення США даних і телефонних дзвінків громадян та лідерів країн стала причиною напруженості у відносинах США з Німеччиною, Францією, Іспанією, Бразилією та іншими державами. Канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто висловила невдоволення президентові Бараку Обамі у зв'язку з прослуховуванням її мобільного телефону протягом декількох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

986