Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заперечує примус України до союзу з Росією, Казахстаном, Білоруссю. Про це він заявив в інтерв'ю агентству Рейтер, поширеному прес-службою уряду РФ.

«Ми ж не проти того, щоб вони десь брали участь, - так нехай беруть участь у будь-яких спілках та об'єднаннях, але якщо там будуть застосовуватися вже інші правила, ми не можемо цього не враховувати в нашій практиці. Тому тут немає ніякого примусу до союзу з Росією, Казахстаном, Білоруссю, тут немає жодних підводних інтересів. Просто вони повинні вибрати, де їм вигідніше перебувати», - заявив він.

Медведєв підкреслив, що євроінтеграція - це суверенний вибір України, але «нехай потім не кусають собі лікті, якщо виявиться, що вони не отримають тих дивідендів, тих вигод, на які розраховують, і в той же час позбудуться тих переваг, які є».

«Тому що у нас, якщо говорити відверто, зараз з ними особливі відносини, ексклюзивні відносини», - зазначив він.

Прем'єр-міністр пояснив, що ці відносини базуються на цілій низці послаблень, пільг, які застосовуються при поставках товарів на російський ринок.

«Але якщо вони будуть відноситися до іншого митного союзу, якщо вони будуть відноситися до зони вільного підприємництва, створеної за участю Євросоюзу, значить на них будуть поширюватися вже інші правила. Ми цього не можемо не враховувати», - заявив політик.

За словами Медведєва, Україна весь час звертається до РФ, наприклад, за кредитами.

«Зрештою, якщо у них такі просунуті відносини з Євросоюзом, що, напевно, непогано, - у нас теж хороші відносини з Євросоюзом, - нехай і кредитуються в Брюсселі», - заявив він.

При цьому глава уряду підкреслив, що у Росії прекрасні відносини з Євросоюзом: «У нас величезний товарообіг, що не йде ні в яке порівняння, наприклад, з товарообігом між Україною і Євросоюзом, у нас 400 млрд доларів щорічного товарообігу з Європейським Союзом. Тому ми теж ексклюзивні партнери. Але одна справа - обсяг торгівлі, інвестицій, а інша справа - коли приймається рішення керуватися нормативною базою певного інтеграційного об'єднання. Тут, що називається, без образ, ми повинні розуміти і порахувати наші гроші».

«Мені здається, це абсолютно нормально, тут немає ніяких ревнощів», - запевнив Медведєв.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200