Головою Тернопільської облради обраний представник ВО «Свобода» Василь Хомінець.
За його кандидатуру проголосували 87 депутатів. Загалом у голосуванні взяв участь 91 депутат, троє проголосували проти, один бюлетень визнаний недійсним.

«Я вважаю це не своєю особистою перемогою, а перемогою здорового глузду в облраді, перемогою конструктивізму. Від цього голосування виграє кожен депутат, виграє населення Тернопільської області, виграють наші виборці», - цитує Хомінця «УНІАН».

Нагадаємо, 22 жовтня 2013 року обласна ТВК ввела 19 нових депутатів Тернопільської облради: 16 від ВО «Свобода» і 3 від «Єдиного центру».

До цього в обласній раді тривав затяжний колапс.

Після того як наприкінці минулого року голова ОДА Олексій Кайда став народним депутатом і склав свої повноваження, у депутатському корпусі не знайшлося голосів, щоб обрати на цю посаду представника ВО «Свобода» Василя Хомінця.

Представники опозиційних фракцій з грудня 2012 року почали блокувати роботу сесій, оскільки протягом двох років так і не було введено 19 депутатів замість тих, які стали депутатами інших місцевих рад після виборів 2010 року.

У той же час засідання ТВК не відбувалися через відсутність кворуму, оскільки не приходили члени ТВК від провладних партій, які мають більшість у комісії.

Сьогодні після майже річного простою облрада відновила роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164