З 1 листопада громадяни України зможуть отримати адміністративні послуги, що надаються Державною реєстраційною службою України, в будь-якому відділенні «Укрпошти». Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив голова Держреєстраційної служби Дмитро Ворона.

«З 1 листопада ми плануємо розпочати надання восьми послуг з питань реєстрації та ліквідації бізнесу. Це практично весь спектр, який актуальний для наших громадян. Ще одна послуга - це надання інформації з усіх реєстрів нерухомого майна. Десята послуга - це апостилювання документів з питання державної реєстрації актів цивільного стану», - повідомив він.

За його словами, на цих десяти послугах буде тестуватися вся система. «Більш складні послуги на першому етапі ми не вводимо". Ми повинні протестувати систему, переконатися, що немає збоїв», - зазначив Ворона.

Чиновник також підкреслив, що на сьогоднішній день навчені понад 20 тис. працівників «Укрпошти» з більш ніж 13 тис. відділень по всій Україні. На першому етапі їм будуть допомагати представники Держреєстраційної служби.

Він також пояснив, що надання інформації з Держреєстрів буде безкоштовним, громадянам потрібно буде оплатити лише послуги «Укрпошти» за діючим прейскурантом. Ворона також порадив громадянам, які пересилають оригінали документів, скористатися послугою кур'єрської доставки або надіслати рекомендованим листом. Упевнитися, що документи потрапили в Держреєстраційну службу, люди зможуть на сайті відомства. Розгляд документів, за словами Ворони, затягнеться максимум на чотири дні - термін пересилання.

Крім того, чиновник пояснив, щоб скористатися послугою, громадянину потрібно буде заповнити спеціальну форму, бланк якої можна роздрукувати з сайту відомства або отримати безпосередньо на пошті. При собі потрібно мати паспорт громадянина України, щоб засвідчити особу.

Ворона прогнозує, що такою послугою буде користуватися 25-30 тис. громадян або 50% всіх, хто звертається до Держреєстраційної служби.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172