Секретар Громадської гуманітарної ради, народний депутат Ганна Герман звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням посприяти у вирішенні питання належного зберігання оригіналів рукописів Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Пане Президенте, я звертаюся до Вас як до людини, яка такі речі може зрозуміти, яка сама прожила важке життя. Я думаю, що Ви допоможете і скажете своє слово», - сказала вона під час засідання Гуманітарної ради.

Герман підкреслила, що в даний час залишається невирішеною проблема належного зберігання оригіналів творів Кобзаря, зокрема, досі немає приміщення для цього.

«Шевченко все життя мріяв про власний будинок і помер бездомним. Минуло 200 років після його смерті, а ми йому будинку для оригіналів його робіт, його творів знайти не можемо», - сказала вона.

«Це питання дуже важливе, і ми просимо Вашого слова. Бо ми знаємо, що як буде Ваше слово, то буде справа», - додала Герман.

Говорячи про хід підготовки до святкування 200-річчя Кобзаря, секретар Гуманітарної ради зазначила, що «виконання завдань і планів з підготовки до ювілею йдуть добре».

«Такої уваги, яку приділяє держава зараз імені Шевченка, його популяризації такого не було в Україні ніколи», - зазначила вона.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович задоволений, що в Україні і в світі активно готуються до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173