Український уряд готовий сприяти налагодженню діалогу з австрійським бізнесом, підкреслив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов під час 12-го засідання українсько-австрійської змішаної комісії з питань торговельно-економічних зв'язків.

«Такі заходи мають надзвичайно важливе практичне значення. Завдяки їм ми маємо чергову можливість обмінятися думками щодо актуального стану українсько-австрійських відносин і намітити програму наших подальших дій. Засідання нашої Комісії набуває особливого значення з огляду на кілька факторів - це майбутній саміт у Вільнюсі і візит Президента України Віктора Януковича в Австрію», - підкреслив міністр.


Прасолов зазначив, що на сьогодні в Україні відбуваються складні комплексні перетворення, спрямовані на подальший економічний розвиток. Зокрема, реалізується Програма Президента з відновлення економічного зростання й модернізації економіки країни, спрямована на побудову сучасної, стійкої, відкритої і конкурентоспроможної економіки, формування професійної й ефективної системи державного управління.
 

Міністр повідомив, що уряд працює над створенням умов для стимулювання розвитку внутрішнього ринку та виробництва, над поліпшенням ділового клімату, удосконаленням регуляторного середовища для розвитку підприємництва, залучення інвестицій у пріоритетні галузі.
 
Також міністр підкреслив, що у зовнішньоекономічній стратегії України актуальним пріоритетом залишається європейська інтеграція.
 

«Сьогодні хочу підтвердити курс України на інтеграцію в європейське співтовариство. Ми сподіваємося на позитивне рішення щодо підписання (Угоди про асоціацію між Україною і ЄС) в рамках саміту «Східне партнерство» 28-29-го листопада у Вільнюсі», - зазначив Прасолов.

Також він зазначив, що, беручи до уваги значний економічний потенціал України, а також перспективи створення зони вільної торгівлі з ЄС, українська влада очікує значний приріст іноземних інвестицій в економіку, в тому числі і австрійських.

«Українська сторона зацікавлена в подальшому нарощуванні обсягів інвестиційного співробітництва, пошуку нових форм кооперації українських і австрійських компаній, реалізації нових проектів в економічній сфері, створенні спільних підприємств з виробництва конкурентоспроможної продукції та виходу з нею на ринки третіх країн», - підкреслив міністр.

У свою чергу заступник міністра економіки, сім'ї та молоді Австрії Бернадетте Гірліндер висловила впевненість, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС дозволить значно розширити українсько-австрійські торгово-економічні відносини.

«Україна для Австрії, як члена Євросоюзу, грає ключову роль. Я хочу ще раз підкреслити: Австрія дуже зацікавлена в інтенсивних відносинах України з ЄС. Хочу зазначити, що підписання Угоди про асоціацію підтримується і вітається австрійською стороною. Ця Угода є важливим елементом подальшої нашої роботи. Далі - це, звичайно, розробка і розвиток угоди про вільну торгівлю, тому що Україна - важливий торговий партнер Австрії у Східній Європі. І така глибока і розширена угода про торгову зону для нас дуже важлива», - підкреслила Бернадетте Гірліндер.

Наступне засідання українсько-австрійської змішаної комісії з питань торговельно-економічних зв'язків планується провести в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181