В Україні зменшилася кількість умисних вбивств. Про це міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив у своєму блозі на сайті «Укрінформ».

«Сьогодні міліція Вінницької області розкрила зухвалий замах на місцевого фермера. З'ясовано, що це було замовне вбивство. На щастя, потерпілий живий, хоч і поранений. Виконавці і замовник затримані, вилучено вогнепальну зброю», - зазначив глава МВС.

Захарченко також нагадав, що нещодавно міліцією було розкрито ще два резонансні замовні злочини: замах на вбивство в Запоріжжі і вбивство селищного голови Сімеїзу. Один з підозрюваних затриманий, решта оголошені в міжнародний розшук.

За словами міністра, всього цього року розкриття умисних вбивств зросло з 90 до 93%, тяжких тілесних ушкоджень - з 90 до 92%.

Крім того, за 9 місяців поточного року в структурі злочинності суттєво зменшився відсоток тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень - з 35 % торік до 26% у нинішньому. Умисних вбивств стало менше на 19%, їх кількість зменшилася з 1838 до 1483. Тяжких тілесних ушкоджень стало менше на 17% - з 2573 до 2128. Розбійних нападів стало менше на 23%, їх кількість зменшилася з 2524 до 1951.

Як повідомляв ForUm, 30 жовтня близько 20:00 двоє невідомих зайшли на територію господарства у Жмеринському районі та зробили кілька пострілів по фермеру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186