За 9 місяців поточного року вже введено в дію понад 70 об'єктів агропромислового комплексу з 4 тисячами нових робочих місць. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Мінагрополітики відпрацювало з кожним регіоном об'єкти в рамках Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. З кожним губернатором підписано відповідний протокол та графік введення аграрних об'єктів в експлуатацію. І за 9 місяців по Україні вже запрацювали понад 70 таких об'єктів з 4 тисячами нових робочих місць. Для цього нам вдалося залучити близько 5 млрд гривень інвестицій», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, найбільше нових об'єктів - 52 - було введено в тваринництві. А до 2015 року планується ввести ще близько 130 таких об'єктів. Адже саме цей напрям вітчизняного АПК потребує найбільшої підтримки і технологічного переоснащення.

«Ми продовжуємо працювати над підвищенням інвестиційної привабливості вітчизняного тваринництва. Адже потенціал галузі великий. І його реалізація допоможе значно збільшити виробництво валової продукції. Крім того, з тваринництвом сильно пов'язаний і соціальний аспект. Так, на 52 нових об'єктах було створено 2 тисячі нових робочих місць», - додав Присяжнюк.

Крім того, до 2015 року планується ввести в експлуатацію 312 нових агропромислових об'єктів. Це дозволить залучити в розвиток галузі майже 30 мільярдів гривень інвестицій і створити близько 32 тисяч додаткових робочих місць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148