Внесений сьогодні Президентом України Віктором Януковичем проект Закону України «Про прокуратуру» буде розглянуто в максимально стислі терміни. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Дмитро Шпенов.

«Європейські експерти позитивно оцінюють прогрес нашої країни в сфері реформування системи правосуддя, проведеного в останні роки за ініціативи Глави держави. Надзвичайно важливим етапом у цьому процесі має стати прийняття нового законодавства про прокуратуру, яка впровадить у цій сфері сучасні європейські підходи», - вважає парламентарій.

Він нагадав, що прийняття нового законодавства про прокуратуру - останнє із зобов'язань України перед Радою Європи, виконання якого особливо важливо у світлі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

«Прийнявши цей закон, ми зробимо фінальний крок до повного виконання всіх вимог Ради Європи. Тим самим наша країна ще раз продемонструє здатність виконувати свої зобов'язання, що стане черговим позитивним сигналом для європейської спільноти напередодні саміту», - підкреслив Він.

Також він зазначив, що проект Закону України «Про прокуратуру» був розглянутий і підтриманий Венеціанською комісією. «За результатами розгляду європейські експерти внесли низку пропозицій до документа, абсолютна більшість яких була врахована. Таким чином, жодних правових претензій до документа немає. Упевнений, що в парламенті є достатня політична воля, щоб оперативно розглянути законопроект і прийняти його ще до саміту у Вільнюсі», - вважає народний депутат.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду проект закону «Про прокуратуру».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251