В Адміністрації Президента після прийняття Верховною Радою закону «Про прокуратуру» почнуть роботу над законом «Про державне бюро розслідувань». Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив на брифінгу радник Президента України Андрій Портнов.

«Після того, як закон про прокуратуру в Україні буде прийнятий парламентом, ми негайно починаємо роботу над законом «Про державне бюро розслідувань», який повністю замінить функції слідства, що перебували у прокурорів, і який буде розслідувати ту категорію злочинів, у яких підозрюваними є вищі посадові особи, чиновники першої-третьої категорії, самі прокурори, судді та працівники правоохоронних органів», - сказав Портнов.

Він зазначив, що законопроект буде направлений в європейські інституції. «Це буде наступний законопроект, який ми запропонуємо парламенту. Одночасно ми продовжуємо роботу над законопроектом про кримінальні проступки, який декриміналізує частину Кримінального кодексу і фактично зменшить навантаження на органи внутрішніх справ», - додав радник Президента.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду проект закону «Про прокуратуру».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

930