Президент Віктор Янукович пропонує Верховній Раді збільшити термін перебування на посаді генпрокурора до семи років. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив радник Президента України Андрій Портнов.

«Термін повноважень генерального прокурора України пропонується збільшити до семи років у зв'язку з тим, що наші європейські колеги порахували п'ятирічний термін таким, що не відповідає європейським стандартам. У прикінцевих положеннях Закону «Про прокуратуру» ми пропонуємо обумовити, що семирічний термін повноважень генерального прокурора набирає чинності в тому випадку, якщо парламент прийме відповідні зміни в Конституцію», - сказав Портнов.

За його словами, голосування щодо прийняття змін до Конституції відбудеться у лютому.

Портнов зазначив, що якщо парламент не проголосує за зміни, термін повноважень генпрокурора залишиться п'ять років.

Він також заявив, що в разі неприйняття змін до Конституції призначення на посаду генпрокурора не буде безстроковим. «Ми відкидаємо звинувачення в тому, що пропонувався нібито безстроковий варіант перебування на посаді генерального прокурора», - підсумував Портнов.

Нагадаємо, раніше Портнов заявив про те, що Президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду проект закону «Про прокуратуру».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165