В Адміністрації Президента обіцяють вирішити проблеми, які виникнуть при реалізації Закону «Про прокуратуру», який вніс Президент України Віктор Янукович у Верховну Раду. Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив на брифінгу радник Президента України Андрій Портнов, коментуючи заяву Президента про те, що деякі реформи навмисно буксируються середньою ланкою.

«Безумовно, будуть проблеми із застосуванням будь-якого нового закону. Так завжди буває в Україні та інших країнах. Будемо вирішувати проблеми по мірі їх надходження. Якщо хтось буде порушувати свої обов'язки, в Україні створюються механізми та інструменти, щоб відреагувати на це і поставити крапку. Проблеми будуть, але ми не називаємо це саботажем. Не може бути саботаж. Якщо в Україні діє закон – він діє на всій території», - сказав Портнов.

Як приклад він нагадав про впровадження Кримінально-процесуального кодексу в Україні. «Всі чекали, що буде саботаж. Але на сьогодні половина підозрюваних у ненасильницьких злочинах вже на волі. КПК реалізований, хоча були песимістичні очікування», - нагадав він.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду проект закону «Про прокуратуру».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175