Радник Президента України Андрій Портнов заявляє про зростання в Україні виправдувальних вироків. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він повідомив на брифінгу.

«Я хочу спростувати інформацію окремих експертів, що нібито в Україні зменшилася кількість виправдувальних вироків. Це абсолютно не відповідає дійсності через низку причин. В Україні кількість виправдувальних вироків зросла в рази», - зазначив він.

За його словами, не можна порівнювати обвинувальні та виправдувальні вироки.

«В Україні за півроку 2013 р. зменшилась кількість засуджених осіб на 20 тисяч. А кількість обвинувальних вироків зростає завдяки тому, що введений договір зі слідством. Він називається «Про визнання винуватості». Сьогодні кожне кримінальне провадження - це договір про визнання винуватості. Якщо раніше, щоб визнати людину винною, потрібно було до декількох років, то сьогодні іноді від моменту злочину до вироку суду проходить 3-4 тижні. Обвинувальні вироки можуть з'являтися за місяць, а для виправдувального (вироку. - Ред.) потрібно пройти всю процедуру, яка займає від 6 місяців до 12», - пояснив він.

Нагадаємо, в Україні кількість винесених судами виправдувальних вироків збільшилася в чотири рази.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200