Заступник міністра аграрної політики і продовольства України Іван Бісюк сподівається, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада прийме закон про безпеку і якість харчових продуктів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході міжнародної конференції «Реформування системи безпеки харчової продукції в Україні: модель на майбутнє».

«Я очікую, що законопроект на наступному тижні буде прийнятий у першому читанні та у цілому», - сказав Бісюк.

За його словами, Міністерство і галузевий комітет Верховної Ради шукають компроміси, які дадуть можливість прийняти цей законопроект. «Питання, наприклад, гігієни харчування, яким, згідно з проектом, повинна буде займатися Державна ветеринарно-фітосанітарна служба», - сказав заступник міністра.

Керівник проекту IFC «Інвестиційний клімат в Україні» Сергій Осаволюк додав, що законопроект передбачає чіткий розподіл повноважень між органами влади. «При цьому передбачено дві стадії перевірки. Першу буде здійснювати ветеринарно-фітосанітарна служба, яка повинна перевіряти весь ланцюжок від поля до столу. Крім того, заклади громадського харчування будуть перевірятися органом, який визначить Президент», - повідомив експерт.

Він висловив сподівання, що документ буде підтриманий у парламенті, тому що визначений Президентом як невідкладний. «Законопроект поданий Кабміном і включений до порядку денного на наступний тиждень», - підсумував Осаволюк.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131