Президент України Віктор Янукович задоволений, що в Україні і в світі активно готуються до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, Глава держави заявив у ході засідання Громадської гуманітарної ради.

Він підкреслив, що до дня святкування ювілею залишилося небагато часу.

«Нам потрібно провести своєрідну інвентаризацію стану підготовки до цієї знаменної дати. Святкування ювілею Тараса Шевченка - надзвичайно важливе для всього українського суспільства. І я дуже задоволений тим, що підготовка до ювілею перетворилася дійсно на всенародний рух», - заявив він.

Президент підкреслив, що до дня ювілею в Україні повинні бути відремонтовані дороги, які ведуть до пам'ятних місць , облаштовані туристичні маршрути та багато іншого.

Окрему увагу він приділив створенню єдиної інтернет-мережі інформаційних ресурсів, присвячених Шевченку, а також має бути приділено увагу стану рукописів Кобзаря.

Крім того, за словами Януковича, більшу частину життя Шевченко провів не в Україні, а за кордоном: у Росії, Прибалтиці та Узбекистані.

Президент доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству культури України прискорити підписання відповідних спільних планів заходів з відзначення міжнародною спільнотою ювілею Кобзаря.

Також він зазначив, що його цікавить, на якій стадії перебувають роботи з будівництва пам'ятника Шевченку в Астані.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна сподівається, що 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка буде відзначатися на міжнародному рівні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144