Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради новий проект закону про прокуратур у. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив радник П резидента України Андрій Портнов.

«Президент України вніс до Верховної Ради проект закону «Про прокуратуру». Це черговий крок Глави держави, спрямований на реформування системи правосуддя і юстиції. Згідно з Конституцією, було передбачено, що прокуратура продовжувала виконувати функцію нагляду за дотриманням закону та функцію попереднього слідства. Зараз Президент цим проектом закону пропонує повністю скасувати ці дві функції. Також будуть ліквідовані всі 112 спеціалізованих прокуратур (екологічна, транспортна і т.д)», - сказав Портнов.

За його словами, ліквідується і функція представництва українців у суді прокуратурою. «Таке представництво збережеться тільки для неповнолітніх. Венеціанська комісія просить скасувати цю функцію, але ми дискутуємо з цього приводу. На жаль, в Україні бувають випадки, коли батьки не дотримуються інтересів дитини», - зазначив він.

«Подальше реформування системи прокуратури важливо і з тієї точки зору, що це рекомендація наших європейських колег. Нашим зобов'язанням перед Радою Європи було скасування цих функцій і приведення українського законодавства у відповідність з європейським. Реформа обумовлена необхідністю формування нової та чіткої системи роботи прокуратури та євроінтеграційними прагненнями України», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

760