Політолог Кость Бондаренко повідомив, що для розробки стратегії участі Віталія Кличка у виборчій кампанії на пост П резидента України у 2015 році на контрактній основі залучена група американських політтехнологів, координацію діяльності яких забезпечує громадянин США Мирон Василик.

За словами Бондаренко, Василик працює у штабі «УДАРу» на постійній основі. Він же керував парламентською виборчою кампанією Віталія Кличка у 2012 році. Бондаренко зазначив, що Василик є чоловіком Марії Іонової - народного депутата і з фракції «УДАР».

На президентську кампанію Віталія Кличка, як зазначив політолог, працює і американський політконсультант Джеймс Карвілл, а також фахівці з піар-компанії GREENBERG QUINLFN ROSNER під керівництвом Пола Бегали, повідомляє «From-UA».

Джеймс Карвілл був головним стратегом успішної президентської кампанії Білла Клінтона у 1992 році. Саме тоді про нього заговорили як про талановитого політтехнолога. Він також відомий як головний консультант всіх виборчих кампаній прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера, президента ПАР Нельсона Мандели, канцлера Німеччини Герхарда Шредера і прем'єр-міністра Ізраїлю Ехуда Барака. Карвілл був головним консультантом останнього президента Гондурасу Мельа Зелая.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129