Темпи зростання інтернет-користувачів в Україні свідчать про необхідність прискорити роботу над забезпеченням українців доступним інтернет-зв'язком. Про це заявила голова Державно агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, посилаючись на опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведене 13-23 вересня 2013 року, повідомляє прес-служба Держагентства.

Темп приросту протягом лютого 2012 року - жовтня 2013 року склав 16% , що трохи поступається рекордному стрибку у 34% в період з березня 2011 року по лютий 2012 року.

Семиноженко зазначив, що, хоча кількість користувачів постійно зростає, але залишається проблема рівного доступу до всесвітньої глобальної мережі: в поширенні Інтернету значно відстає сільська місцевість, жителі якої частіше посилаються на обмеження у технічних можливостях підключення малонаселених пунктів.

Він підкреслив, що широке використання інформаційних комп'ютерних технологій дозволяє ефективніше і швидше забезпечити суспільство доступом до багатьох соціальних можливостей і благ. «Рада з прав людини ООН визнала вільний доступ до мережі Інтернет одним із основних прав людини. Тому в рамках розвитку інформаційних технологій і зв'язку питання подолання цифрової нерівності належить до першочергових. У той же час, коли пропонується все більше онлайнових сервісів і послуг, у тому числі органами влади, коли Інтернет стає важливим джерелом доступу до суспільно важливої інформації, стає все більшим комунікативним майданчиком, не можна позбавляти частину громадян таких можливостей», - заявив Семиноженко.

Він також зазначив, що без подолання цифрового розриву такі процеси, як глобалізація, розвиток інформаційного суспільства та впровадження електронного урядування, є практично неможливими.

Голова Держінформнауки підкреслив, що подоланню цифрової нерівності між центральними, віддаленими і сільськими районами сприятиме, зокрема, поширення широкосмугового доступу в Інтернет по всій території країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90