Адміністрація Державної прикордонної служби України та Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки підписали Угоду про спільне патрулювання на українсько-словацькому державному кордоні, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Відповідну угоду було підписано вчора, 30 жовтня, у Братиславі керівником українського прикордонного відомства Миколою Литвином та начальником Управління прикордонної поліції Словаччини Людовитом Біро.

В ході засідання вони також проаналізували стан і розвиток ситуації на спільному кордоні та обмінялися інформацією щодо запобігання протиправній діяльності.

При обговоренні голова Державної прикордонної служби та начальник Управління прикордонної поліції і поліції у справах іноземців Президії поліцейського корпусу Словацької Республіки констатували, що завдяки реалізації вжитих спільних заходів у 2013 році кількість нелегальних мігрантів, які намагалися незаконно перетнути державний кордон, зменшилася. Зокрема, йшлося про зменшення кількості затриманих громадян таких країн, як Сомалі, Бангладеш і Молдова.

Головні прикордонні уповноважені зазначили, що запровадження спільного патрулювання сприятиме безпеці українсько-словацького кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130