У Росії пред'явлено звинувачення у хуліганстві ще 9 заарештованим активістам організації Greenpeace з судна Arctic Sunrise, які у вересні спробували висадитися на нафтову платформу і провести акцію протесту проти видобутку нафти в Арктиці.

Про це РІА «Новости» повідомив юрист екологічної організації Михайло Крейндлін. Таким чином, звинувачення у хуліганстві висунуто 26 з 30 заарештованих з судна Arctic Sunrise .

Юрист уточнив, що звинувачуються у хуліганстві росіянин Роман Боргов, Сині Саарела із Фінляндії, Пол Ружицьки з Канади, Джонатан Бошам і Девід Хауссманн з Нової Зеландії, італієць Крістіан д'Алессандро, Томаш Джемайнчук з Польщі, Маннес Убельс з Нідерландів і швейцарець Марко Вебер.

Юрист зазначив, що звинувачення у піратстві з заарештованих досі не зняті.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» у Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких був і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві. Пізніше справу перекваліфікували на статтю «хуліганство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126