Україна може приєднатися до 5 міжнародних угод Митного союзу. Таке рішення ухвалив уряд на черговому засіданні 30 жовтня, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

30 жовтня розглядалися 4 документа - про порядок застосування спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів протягом перехідного періоду (від 19 листопада 2010 року), про санітарні, ветеринарно-санітарні заходи і карантин рослин (всі три документа від 11 грудня 2009 року). Останній документ, який аналізував уряд, - «Протокол про порядок надання органу, який проводить розслідування, дані, що містять у тому числі конфіденційну інформацію, для цілей розслідувань, які передують введенню спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів що до третіх країн» (від 19 листопада 2010 року).

«Щодо Протоколу, то цей документ визначає повноваження органу, що проводить розслідування, які передують введенню спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів по відношенню до третіх країн. А його мета - забезпечити орган, який проводить розслідування, відомостями, що містять у тому числі конфіденційну інформацію, від уповноважених органів державної влади, інших органів держав-членів Митного союзу», - пояснив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максюта.

У Міністерстві також зазначили, що, оскільки протокольне рішення було прийняте, МЗС доручено нотифікувати Євразійську економічну комісію про можливості України приєднатися до зазначених міжнародних угод.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 вересня прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом М’ясниковичем в Астані заявив, що Україна може приєднатися в середньому до 70 угод, які діють у Митному союзі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139