Росспоживнагляд за підсумками візиту експертів в Україну виявив, що продукція кондитерських фабрик корпорації Roshen не відповідає сучасним вимогам безпеки і якості.

«За результатами інспекції виявлено, що кондитерська продукція фабрик Roshen виготовляється на підставі скасованих у Російській Федерації нормативних документів, які не відповідають сучасним вимогам за показниками мікробіологічної безпеки і якості продукції», - йдеться в повідомленні Росспоживнагляду.

У повідомленні наголошується, що забезпечення кондитерських фабрик молочною сировиною здійснюється з молокопереробних підприємств Вінницької області, які не допущені до поставок у РФ.

Як підкреслюють у Росспоживнагляді, виробничий контроль сировини та готової продукції на фабриках Roshen не забезпечує гарантії їхньої якості та безпеки.

Група експертів заявила свою позицію щодо можливості подальшого інспектування за умови належного забезпечення ходу перевірочних заходів.

Згідно з повідомленням, реакція на цю заяву Мінагрополітики України, яка послідувала, переконує службу у раніше висловлених побоюваннях в небажанні конструктивного діалогу.

Нагадаємо, у Мінагропроді України заявили, що українська сторона виконала всі умови Росспоживнагляду щодо організації інспектування кондитерських фабрик корпорації Roshen, при цьому інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірки і на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання двосторонньої торгівлі.

«Такі дії суперечать законодавству обох країн та нормам і вимогам СОТ. Заява Росспоживнагляду за підсумками перевірки українських фабрик корпорації Roshen містить відверто неправдиву інформацію, а її тональність не відповідає духу українсько-російського співробітництва», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Українське М іністерство також заявляє, що 21-24 жовтня інспектори Росспоживнагляду під час перевірки фабрик Roshen не здійснювали відбору зразків для лабораторних досліджень.

Мінагропрод також знову звернув увагу на порушення процедур перевірки українських підприємств, зокрема, включення Росспоживнаглядом всупереч міжнародній практиці до групи інспекторів представника російського підприємства - головного конкурента корпорації Roshen на російському ринку. Крім того, інспектори відмовилися від складання акта перевірки фабрик Roshen, що суперечить вимогам російського законодавства.

Як раніше повідомляв ForUm, ввезення у РФ кондитерських виробів Roshen з України заборонений після того, як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення за якістю.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Росспоживнагляд почне перевірку українських кондитерських підприємств.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів у Росію, яка виникла у серпні ц.р.

18 серпня радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилене .

Корпорація Roshen виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

Roshen поставляє свою продукцію у Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

528