Москва закликає Євросоюз знайти таку форму взаємодії з країнами СНД, яка не змушувала б їх вибирати між Росією і ЄС, заявив у середу заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

«Вважаємо важливим знайти таку форму взаємодії з Європейським союзом, яка не ставила б країни СНД перед штучним і, найчастіше, помилковим вибором - або з ЄС, або з Росією. Наше спільне сусідство має бути простором чесного взаємовигідного співробітництва без розділових ліній, а не майданчиком для геополітичної гри навколо так званих «фокусних держав», - йдеться в опублікованих на сайті МЗС РФ тезах виступу Карасіна на міжнародній конференції щодо взаємодії в СНД.

Заступник міністра додав, що в Росії уважно спостерігають за розвитком програми Євросоюзу «Східне партнерство», яка націлена на зближення ЄС з Азербайджаном, Вірменією, Грузією, Молдовою, Білоруссю та Україною, повідомляє РІА «Новости». Карасін також повідомив, що 18 листопада у Раді Федерації обговорять геополітичні проекти Європейського союзу на просторі СНД: шляхи їхньої реалізації та можливі наслідки.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив після розширеного засідання Вищої Євразійської економічної ради, що Асоціація з Європейським Союзом унеможливить приєднання України до Митного союзу.

Президенти України та Російської Федерації Віктор Янукович та Володимир Путін обговорили у Сочі питання майбутнього підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Росія готова проводити консультації з Україною про ситуацію після підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, проте не змінює позицію з приводу цього документа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233