Тарифи на житлово-комунальні послуги в усіх регіонах країни повинні бути єдиними. Про це, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери, заявив Президент України Віктор Янукович, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Я поставив уряду завдання у дуже соціально чутливій площині - забезпечити єдині тарифи на житлово-комунальні послуги в усіх регіонах країни», - сказав Янукович.

«Це моя принципова позиція: де б людина не жила - тарифи на електроенергію, воду, газ повинні бути для всіх однаковими, і держава повинна врегулювати ці відносини», - додав він.

Президент також закликав регіони відходити від пасивно-споглядальної позиції у питаннях соціального захисту населення.

«Треба нарешті зрозуміти, що більшість проблем виникає і вирішується не в центрі, а саме на місцях, у регіонах. Я неодноразово підкреслював: велика відповідальність за впровадження нових інструментів суспільного розвитку лежить саме на керівництві регіонів», - сказав Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів має намір залучити до модернізації систем теплопостачання кошти міжнародних інвесторів, що допоможе стримати зростання тарифів на тепло для населення.

Мінрегіон запевнив, що всі тарифи на житлово-комунальні послуги будуть економічно обґрунтовані. Ніякого підвищення оплати послуг ЖКГ не відбудеться без ретельного аналізу і аргументованих висновків.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький запевнив, що в Україні в опалювальний сезон 2013/2014 тарифи на тепло підвищуватися не будуть.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193