Терорист-смертник підірвався на пляжі у місті Сусс на східному узбережжі Тунісу. Про це повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на представника МВС.

Невідомий молодий чоловік підірвав на собі пояс смертника в середу поряд з готелем у місті Сусс. За наявною попередньою інформацією, внаслідок вибуху загинув лише сам смертник. Співробітники готелю і туристи не постраждали.

Як розповіли очевидці, служба безпеки готелю не пропустила молодого чоловіка у будівлю, після чого він вийшов на пляж, розташований поруч з готелем, і підірвав себе.

Є непідтверджена інформація, що одночасно з вибухом у Суссі поліція розташованого неподалік міста Монастір запобігла спробі смертника підірвати себе біля мавзолею Хабіба Бургібі, повідомляє РІ А «Новости».

Влада Тунісу підозрює іноземних громадян в організації підриву смертника поруч з готелем на популярному курорті Сусс на сході країни, повідомив супутниковий телеканал Sky News Arabia з посиланням на джерела у силах безпеки.

Це перший випадок нападу екстремістів на туристичні об'єкти після падіння режиму Зіна аль-Абідіна бен Алі і приходу ісламістів до влади в 2011 році. Останнім часом влада Тунісу посилила боротьбу з екстремістами, які за рік вчинили кілька нападів на туніські сили безпеки і скоїли два гучних політичних вбивства туніських опозиціонерів.

Піщані пляжі Сусса на березі Середземного моря - одні з найпопулярніших в країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1718