Поліпшення позиції України у рейтингу Світового банку Doing Business є позитивним сигналом для інвесторів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив міністр доходів та зборів України Олександр Клименко.

На його думку, Україна у наступному році ще більше підвищить свої позиції у цьому рейтингу.

«Україна виросла відразу на 28 пунктів у рейтингу, окремо експерти відзначили прогрес України в електронній звітності. За рік час на виконання податкових зобов'язань скоротив ся на 101 годину. Такий високий результат - це заслуга кожного платника податків», - зазначив міністр.

Клименко підкреслив, що Міністерство доходів і зборів продовжує активно працювати над поліпшенням адміністрування податків та поліпшенням умов для платників податків. «Ми вже тестуємо електронний кабінет платників податків, готуємося до використання електронних перевірок, спростили форму декларації доходу на прибуток», - сказав він.

Клинмеко підкреслив, що рейтинг Doing Business – це не тільки оцінка роботи України, а й позитивний сигнал для інвесторів. «І уряд, і кожен українець роблять свій внесок у поліпшення інвест-клімату в Україні. І я переконаний, це не межа нашого потенціалу, тим більше, що глобальна конкуренція за інвестора зростає... Україна повинна зробити ще більше для поліпшення бізнес-клімату та підвищення інвестиційної активності. Як писав Льюїс Керролл, «треба бігти з усіх ніг, щоб залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти як мінімум у 2 рази швидше», - зазначив міністр.

Нагадаємо, Світовий банк оприлюднив черговий рейтинг Doing Business, в якому Україна піднялася відразу на 28 позицій, посівши у загальному рейтингу 112-е місце зі 189 досліджених економік світу. Експерти Світового банку при у кладанні чергового рейтингу Doing Business-2014 по достоїнству оцінили зусилля України щодо спрощення ведення бізнесу в країні.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301