Україна прагне до енергетичної незалежності за рахунок збільшення видобутку власних енергоресурсів - нафти, газу та нарощування виробництва електроенергії. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з керівниками енергетичних компаній «Ені» (Італія) і «Електрісіте де Франс» (Франція ).

«Україна - це держава, у програмі якої зараз великі, амбіт ні плани щодо підвищення енергетичної незалежності, видобутку газу, нафти», - сказав Глава держави.

Він висловив упевненість, що співпраця України з компаніями «Ені» та «Електрісіте де Франс» буде плідною. «Поєднання наших можливостей з вашими можливостями - дуже цікавий проект, який буде здате н ефективно працювати», - сказав Янукович.

Голова правління «Ені» Паоло Скароні, у свою чергу, зазначив, що його компанія демонструє найбільшу активність в Україні з освоєння видобутку газу як традиційних, так і нетрадиційних джерел. Крім того, за його словами, компанія працює з НАК «Нафтогаз України» над реабілітацією тих свердловин, які вже вийшли з ладу. Скароні підтвердив готовність компанії до роботи в Україні щодо подальшого розвитку її енергетичного сектора. «Ми робимо свій внесок у видобуток вуглеводнів у вашій країні. Хочу ще раз підтвердити нашу готовність інвестувати в Україну і допомагати їй у розвитку видобутку вуглеводнів на її території», - сказав він.

Генеральний директор і голова ради директорів «Електрісіте де Франс» Анрі Прогліо зазначив, що його компанія останнім часом багато працювала спільно з Міністерством над розвитком своєї інвестиційної діяльності в Україні. На його переконання, Україна і «Електрісіте де Франс» мають перспективи співробітництва у ядерній енергетиці.

«Ми налаштовані також зосередити нашу увагу на цьому секторі. Ми відкриті до розширення у цьому нашого співробітництва у разі, якщо Україна налаштована на це. Ми також маємо намір розвивати наше співробітництво в секторі дистрибуції енергії, і також хочу підтвердити нашу готовність до розвитку співробітництва у технологічних напрямах як у сфері енергетики, так і газу, і інвестувати в Україну з метою створення нових робочих місць», - сказав він.

У ході зустрічі міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький та голова ради правління, головний виконавчий директор компанії «Електрісіте де Франс» Анрі Прогліо підписали Меморандум про взаєморозуміння у співпраці у сфері газової промисловості та електроенергетики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185