Міністерство аграрної політики та продовольства України найближчим часом розраховує отримати від Росспоживнагляду офіційні результати перевірки кондитерських фабрик корпорації Roshen. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході відкриття 9-ї міжнародної виставки рентабельного високоефективного сільського господарства «ІнтерАГРО 2013» заступник міністра аграрної політики і продовольства Валерій Давиденко.

«Давайте ми отримаємо результати перевірки. Ви ж знаєте, що керівник комісії захворів, і ми їх не отримали у п'ятницю. Розраховуємо, що це відбудеться найближчим часом», - сказав він.

При цьому заступник міністра наголосив, що без офіційних результатів говорити про це передчасно.

Як повідомляв ForUm, Міністерство аграрної політики та продовольства поширило заяву, в якій говориться, що українська сторона виконала всі умови Росспоживнагляду щодо організації інспектування кондитерських фабрик корпорації Roshen.

Ввезення в Росію кондитерських виробів Roshen заборонений з кінця липня, після того як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості. Київ неодноразово заявляв, що вважає претензії необґрунтованими, і висловлював готовність прийняти на будь-яку з українських фабрик Roshen інспекцію контролюючого органу Росії.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк висловлював стурбованість тим, що у складі інспекційної групи є представники кондитерських компаній.

Колишній керівник Росспоживнагляду, помічник прем'єр-міністра РФ Геннадій Онищенко заявив, що перевірка української кондитерської фабрики Roshen не задовольнила російських фахівців.

Крім того, Росспоживнагляд готовий повторно проінспектувати фабрики тільки після зміни позиції української влади до російських експертів .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282