Заява прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва про те, що РФ буде просити Україну наперед платити за поставки газу у разі, якщо Україна не вирішить питання із заборгованостями, є останньою спробою тиску на Україну напередодні підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, яке сприятиме створенню зони вільної торгівлі і зміцненню політичних зв'язків, пише The Washington Post з посиланням на AP.

Росія попередила Україну, що вести бізнес між двома країнами буде складніше, якщо Україна підпише угоди з ЄС.

Видання зазначає, що Медведєв таким чином відреагував на скаргу виконавчого директора «Газпрому» Олексія Міллера, який заявив, що Україна заборгувала Росії $882 млн за постачання газу в серпні.

Як раніше повідомляв ForUm, глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не за платив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав цю пропозицію, зазначивши, що, судячи з усього, українська сторона платити не збирається. Так він відреагував на заяву глави уряду України Миколи Азарова, який охарактеризував проблему з оплатою російського газу як некритичну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142