Україна сьогодні-завтра шляхом переговорів з російською стороною має намір вирішити проблемну ситуацію з оплатою НАК «Нафтогаз України» газу, закупленого у «Газпрому» в попередні місяці. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

При цьому він додав, що зараз у Москві для проведення переговорів перебуває українська делегація на чолі з головою правління «Нафтогазу» Євгеном Бакуліним, повідомляє «УНІАН».

«Ми завжди розраховувалися і розрахуємося цього разу з нашими партнерами. Ми ніколи не були нікому винні. Бувають, звичайно, неузгодженості, бувають питання щодо термінів, пов'язані із загальноєвропейською кризою. Тому і є невеликі затримки з платежами», - сказав Ставицький.

Він також зазначив, що результат переговорів очікується сьогодні або завтра.

«Розраховуємо сьогодні, максимум завтра», - сказав Ставицький, відповідаючи на запитання, коли очікується результат переговорів.

Як раніше повідомляв ForUm, глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав цю пропозицію, зазначивши, що, судячи з усього, українська сторона платити не збирається. Так він відреагував на заяву глави уряду України Миколи Азарова, який охарактеризував проблему з оплатою російського газу як не критичну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

364