Український уряд має зосередитися на створенні законопроектів, які будуть захищати право власності. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«В Україні досі, на жаль, є факти нахабних рейдерських захоплень. Завтра Україна повинна бути визнана країною, в якій навіть подумати про таке неможливо ні за яких умов. Переступати через чиєсь право власності має бути так само неможливо, як вільно змінити Конституцію держави. Зазіхати на чужу власність має бути так само небезпечно, як і стрибати без парашута», - сказав Азаров.

Також, на його думку, необхідно розробити кращу законодавчу базу щодо вільного і рівного доступу до ресурсів, у тому числі кредитних, енергетичних, матеріальних і т.д.

«Необхідно також продовжити вдосконалення податкових і митних процедур, дозвільних процедур та ліцензування. Взагалі, вся регуляторна система повинна стати виключно ризикоорієнтованою, коли будь-які перевірки та дозвільні обмеження повинні бути на 200% обґрунтовані і виправдані. А помилки контролюючих органів - жорстко покарані, щоб не кортіло довільно обмежувати економічні свободи. Вимагаю від Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства доходів і зборів, Міністерства внутрішніх справ, Держпідприємництва системної і постійної роботи в цьому напрямку», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, діяльність Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств відновлена. Її очолив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124