За останні три роки Україна піднялася в рейтингу Всесвітнього банку Doing Business-2014 на 40 позицій. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Вчора оприлюднили чергове дослідження Всесвітнього банку Doing Business. Україна піднялася у цьому авторитетному рейтингу відразу на 28 позицій, зайнявши 112-е місце серед 190 країн. Торік ми займали 140-е місце, а за 3 роки Україна поліпшила позиції на 40 пунктів. Ми зробили помітний крок на шляху до мети, поставленої Президентом, - міцно затвердитися в першій сотні країн щодо простоти й ефективності ведення бізнесу. Прогрес України - це не самооцінка, а оцінка об'єктивних спостерігачів. Підвищення рейтингу не є самоціллю для уряду», - сказав Азаров.

За його словами, зміни протягом останніх 3 років покликані модернізувати країну і зробити її більш конкурентоспроможною.

«Ми краще за всіх розуміємо, що зробити ще треба дуже багато. Зупинятися на шляху змін ми не маємо права, тому об'єктивна оцінка, в яких напрямах істотний прогрес, а в яких поки пробуксовуємо, дуже важлива для правильного визначення завдань соціально-економічної політики», - зазначив він.

Також прем'єр нагадав, що Україну визнали країною, яка досягла найкращих результатів у сфері вдосконалення регуляторного середовища серед всіх країн світу в 2012-2013 році. «Це не різкий ривок і не випадковий збіг обставин. Дослідження зафіксувало, що темпи удосконалення регуляторного середовища у порівнянні з 2009 роком були найвищими в регіоні і світі. На сьогодні Україна посідає 4-ту сходинку серед 50 країн світу, які досягли кращого темпу наближення до передового рубежу», - додав прем'єр.

Нагадаємо, 29 жовтня Всесвітній банк оприлюднив черговий рейтинг Doing Business, в якому Україна піднялася відразу на 28 позицій, посівши у загальному рейтингу 112-е місце зі 189 досліджених економік світу. Найкращі результати зі складових рейтингу продемонстровані в сфері отримання дозволів на будівництво (зі 183-го на 41-е місце), реєстрація прав власності (зі 197-го на 97-е місце). Щодо легкості надання кредитів для бізнесу Україна в поточному році посіла 13-е місце в загальному рейтингу Doing Business. Результати дослідження Всесвітнього банку свідчать про проведення реформ у 8 з 10 досліджуваних напрямів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341