Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв сподівається на подальшу конструктивну роботу парламенту України. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, коментуючи річницю обрання Верховної Ради сьомого скликання, повідомили Forum'у в прес-службі РНБО.

«Мені складно об'єктивно оцінювати роботу парламенту сьомого скликання. З одного боку, Партія регіонів здобула переконливу перемогу в командному заліку, ставши першою в новітній історії партією влади, що домоглася такого результату. Наша парламентська фракція демонструє високі стандарти законотворчої роботи. З іншого - парламентарії втратили чимало часу, необхідного для розробки життєво важливих для країни законопроектів. Часом дуже складно створювати платформу для порозуміння в інтересах мільйонів українців», - сказав Клюєв.

За його словами, «приємно зазначати, що восени ситуація змінилася на краще». Секретар РНБО висловив переконання, що Верховна Рада ухвалить всі необхідні рішення для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, і зробить це вчасно.

Клюєв також сподівається на те, що «налаштованість на конструктивну та ефективну діяльність стане закономірністю для парламенту».

Ще одним тестом на здатність ставити національні інтереси вище партійних він назвав розгляд бюджету-2014 - «непростого документа, прийняти який можливо тільки в умовах компромісу».

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів подасть до Верховної Ради збалансований проект бюджету на 2014 рік у кінці листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143