Президент Грузії Михайло Саакашвілі, який покидає свою посаду, заявив, що чиновники уряду Бідзіна Іванішвілі погрожували йому судовим переслідуванням після закінчення його президентського терміну.

Саакашвілі у вівторок відвідав Брюссель, де зустрівся з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

За словами грузинського президента, члени уряду, які погрожували йому, навіть називали конкретну в'язницю, куди він нібито відправиться. Як вважає Саакашвілі, його арешт є однією з умов нормалізації відносин Грузії з Москвою.

«Я думаю, що це не відповідає нашому демократичному європейському майбутньому. Це проти волі грузинського народу і духу демократії», - заявив Саакашвілі, повідомляє «ВВС».

У свою чергу Баррозу попередив, що уряд Грузії не має вдаватися до виборчого правосуддя.

У грузинському уряді поки не коментували звинувачення Саакашвілі, але заявили, що його візит до Брюсселя став для них несподіванкою.

Повноваження чинного президента будуть припинені відразу після прийняття присяги новим главою держави. Інавгурація призначена на 17 листопада.

За попередніми даними Центрвиборчкому Грузії, перемогу на президентських виборах здобув кандидат від правлячої коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі, який набрав 62,11% голосів виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1452