Американську лотерейну програму Green card для громадян України взяло під контроль організоване угрупування шахраїв. Про це йдеться в доповіді генерального інспектора Державного департаменту США, повідомляє «Голос Америки».

У доповіді наголошується, що в Україні широко і вже багато років практикується схема шахрайства, пов'язана з візовою лотерейною програмою США, яка включає в себе залякування і шантаж українських громадян.

Згідно з доповіддю, схема шахрайства виглядає наступним чином: зловмисники без відома громадян України (переважно жителів західних областей) вводять їхні особисті дані в лотерейну он-лайн програму на отримання візи США. У разі, якщо Держдепартамент США видає візу одному із заявників, доступ до підтверджуючих даних мають тільки зловмисники. У подальшому злочинці зв'язуються з переможцями лотереї і вимагають $15 тисяч, щоб людина могла отримати номер підтвердження отримання візи. Така схема, як сказано в доповіді, діє вже багато років.

При цьому, якщо громадянин відмовляється платити, злочинці намагаються змусити його укласти фіктивний шлюб з тим, хто хоче іммігрувати в США. Крім того, якщо людина платить гроші і їде в Америку, злочинці продовжують шантажувати її і там.

Нагадаємо, Green card - вид на проживання в США, який можна виграти в особливій інтернет-лотереї, яка щороку проводиться урядом США. Одна з цілей лотереї - заохочувати імміграцію в США людей з країн, іммігранти з яких у США практично не представлені.

За матеріалами « ЛІГАБізнесІнформ »

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1395