Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов і муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв засудили підпали кримських мечетей, які сталися в Саках і Червоногвардійському районі.

Як повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, сторони прийшли до спільної думки, що дані факти є провокацією, яка заслуговує найжорсткішої оцінки правоохоронних органів і всього кримського суспільства.

Крім того, в рамках зустрічі обговорювалося питання будівництва мечеті в селі Добре Сімферопольського району.

Могильов зазначив, що якщо місцева громада підтримує будівництво, необхідно надавати сприяння в реалізації проекту. Але при цьому громада має визначити місце будівництва та погодити його з органами місцевого самоврядування.

Сторони також дійшли висновку про те, що поряд з будівництвом мечеті необхідно будувати православний храм. «Культові споруди двох релігій стануть центром культурного і духовного виховання кримської молоді», - сказав Могильов.

Як повідомляв ForUm , 13 жовтня сталася пожежа в центральній мечеті «Янє Джалі» в Саках. Кримська міліція проводить розслідування за фактом загоряння, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК (умисне знищення або пошкодження чужого майна).

Муфтій мусульман хаджі Еміралі Аблаєв вважає те, що сталося, провокацією.

15 жовтня в Криму горіла ще одна мечеть. Займання сталося близько 04.00 в кімнаті імама в мечеті, яка знаходиться в селі Рівне Красногвардійського району.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173