Україна стає більш привабливою для американських інвесторів, чому посприяло значне зміцнення позицій країни в рейтингу Doing Business. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час відкритої лекції в Києво-Могилянській академії заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

«Дійсно, це дуже позитивний сигнал для інвесторів, але нам потрібно зробити ще багато роботи. Деякі важливі аспекти - це прозорість, підзвітність верховенства права. Моє найбільше враження від економічної сфери та сфери комерції за три місяці роботи в Україні зводиться до того, наскільки малорозвиненим виявилося таке співробітництво між нашими країнами», - заявив посол.

Про його словами, потенціал, який є в українській ІТ-сфері, аграрному секторі, енергетичній галузі, має на увазі більш щільну і тісну співпрацю.

Також Пайетт зазначив, що потенційних інвесторів із США найбільше турбує прозорість і верховенство права, але після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом ці питання перестануть бути актуальними.

Нагадаємо, позиції України зросли у світовому рейтингу Doing Business-2014 на 25 пунктів. Якщо у торішньому звіті країна посіла 137 місце серед 185 досліджуваних країн, то цього року - 112 зі 189.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294