Промисловість України має вагомий інноваційний потенціал. Про це заступник голови комітету Верховної Ради з питань промислової та інвестиційної політики Сергій Горохов заявив під час круглого столу, передає кореспондент Forum'у.

За словами депутата, цей потенціал здатний забезпечити структурну трансформацію національної економіки і високий рівень науково-технологічного розвитку всієї країни.
«У той же час, досі переважними джерелами зростання в промисловості служили резерви виробничих потужностей, які не були задіяні в 90-х роках і під час кризи, а також сприятлива зовнішньоекономічна кон'юнктура. Збереження моделі розвитку промислового сектора з орієнтацією на низькотехнологічні виробництва і експорт може призвести до зниження конкурентних позицій економіки та нарощування технологічного відставання від розвинених країн, - сказав парламентарій.

Він додав, що сьогоднішня слабкість промислових показників країни доводить необхідність стимулювання структурних зрушень у даній сфері, закладання фундаментів нової економічної моделі розвитку, яка відповідала б особливостям конкурентних викликів післякризового світу. «Тому пріоритетним завданням державної промислової політики на сучасному етапі повинна бути модернізація української промисловості на основі активізації інноваційних процесів, повноцінного використання потужного науково-технологічного потенціалу», - зазначив фахівець.

Він продовжив, що сьогодні необхідний комплекс заходів щодо збалансованого розвитку всіх підсистем національної інноваційної системи, підтримки інноваційної активності суб'єктів господарювання на всіх стадіях інноваційного процесу, стимулювання попиту на результати наукових досліджень і розробок, кваліфікований персонал, створення сприятливих умов для виробництва інноваційної продукції з високим рівнем доданої вартості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126