Кредитний портфель банківських установ стабільний і при цьому знижується частка простроченої заборгованості, як повідомили в Незалежній асоціації банків України, коментуючи свіжу статистику Національного банку про стан кредитного портфеля фінансових установ.

Як повідомив НБУ, частка простроченої заборгованості в кредитному портфелі банків зменшилася протягом вересня поточного року на 0,24 пп і склала 8,68%. У той же час спостерігається зростання кредитного портфеля банківських установ.

«На думку НАБУ, в цілому якість кредитного портфеля банківської системи України, як і попит на банківські кредити, які зберігаються на стабільному рівні. При цьому частка простроченої заборгованості в портфелі кредитів для певних галузей може розглядатися банківськими установами як один із ключових показників для визначення пріоритетів кредитування та загального стану галузей», - йдеться в коментарі Незалежної асоціації банків України.

Банки протягом вересня збільшили обсяги виданих кредитів на 1,9% у порівнянні з показниками серпня поточного року. 13,73 млрд грн протягом місяця було надано підприємствам, 0,68 млрд грн - фізичним особам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115