Голова Верховної Ради України Володимир Рибак не виключає можливості проведення позачергових засідань парламенту для прийняття законопроектів з «євроінтеграційного пакету» перед Вільнюським самітом. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів під час робочої поїздки до Рівненської області, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Рибак зазначив, що зараз необхідності в проведенні таких засідань немає, оскільки депутати прийняли «всі головні питання щодо євроінтеграції», і у Верховній Раді немає ніяких нових законопроектів.

При цьому голова Верховної Ради повідомив, що наступного тижня у парламент повинен надійти законопроект про реформування органів прокуратури із зауваженнями Венеціанської комісії, після чого він буде розглянутий.

Керівник парламенту також не виключив можливості проведення додаткових пленарних засідань напередодні саміту «Східне партнерство» у Вільнюсі «у разі виникнення будь-яких питань», нагадавши, що такі засідання можуть пройти за ініціативою 150 народних депутатів.

Як повідомляв ForUm, міністр юстиції Олена Лукаш сумнівається в тому, що Верховній Раді вдасться швидко розглянути і прийняти законопроект про прокуратуру.

Європейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) рекомендує Україні внести зміни в законопроект про прокуратуру для повноцінної відповідності європейським стандартам.

Народні депутати України готові працювати понаднормово для прийняття змін у виборче законодавство до саміту «Східне партнерство», який пройде в листопаді у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158