Прем'єр-міністр України Микола Азаров із задоволенням відмітив прогрес України в рейтингу Doing Business, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Мені приємно, що ми піднялися на 28 позицій у цьому рейтингу, і з 2010 року Україна зробила надзвичайно великий крок уперед. Це свідчить про те, що, незважаючи на всі труднощі з реалізацією реформ, об'єктивна оцінка Всесвітнього банку показала, що ми є лідером в сфері регуляторних реформ. І це приємно», - сказав Азаров.

Одночасно він зазначив, що Кабінет Міністрів не в повній мірі задоволений темпами перетворень, спрямованих на дерегуляцію. «Ще багато чого не зроблено, і ми не задоволені тим, як відбуваються у нас перетворення. На жаль, ще багато у нас адміністративного тиску на бізнес. Однак рейтинг Всесвітньогобанку - це свідчення того, що Україна на правильному шляху, і альтернативи йому немає», - підкреслив прем'єр-міністр.

Він також зазначив, що Україна здійснює реформи не для того, щоб займати якесь місце в рейтингах, а, насамперед, для спрощення умов ведення бізнесу і зростання числа іноземних інвестицій.

Нагадаємо, позиції України зросли у світовому рейтингу Doing Business-2014 на 25 пунктів. Якщо у торішньому звіті країна посіла 137 місце серед 185 досліджуваних країн, то цього року - 112 зі 189.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1509