Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що Україна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом у листопаді цього року і вступить у ЄС менш ніж через десять років.

Про це Рибак сказав під час зустрічі з викладачами та студентами Рівненського національного університету водного господарства та природокористування.

Він зазначив, що після підписання Угоди необхідна її ратифікація 28 парламентами.

«Скільки це буде? Думаю, що року не вистачить. У тих, хто вступав, цей процес зайняв 2-3 роки. А потім ще потрібно прийняти цілу низку законів, зокрема, щодо візового режиму», - зазначив Рибак, повідомляє «УНІАН».

За його словами, йому часто ставлять запитання про необхідність прийняття антидискримінаційного закону. Рибак сказав, що парламент не готовий підтримати даний законопроект. Якщо цей законопроект буде винесений на розгляд парламенту, то його прийняття «буде провалено». «Наші люди не готові до цього», - додав він.

Говорячи про термін можливого вступу України в ЄС, Рибак сказав, що «всі держави проходили його за десять років». «Скільки ми будемо проходити - я думаю, менше, тому що ми все-таки 45-мільйонна держава, і ми можемо швидше працювати», - підсумував Рибак.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію з ЄС заплановано на кінець листопада під час Вільнюського саміту «Східне партнерство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219