В Україні приріст вкладів населення в гривнях у 10 разів перевищує приріст валютних вкладів. Як передає кореспондент Forum'у, про це сказав директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Нацбанку Олександр Дубихвіст під час відкритої дискусії на тему «Грамотність банківських вкладників: як не втратити заощадження та захистити свої інтереси?».

«Приріст вкладів у національній валюті більш ніж у 10 разів перевищує приріст вкладів в іноземній валюті. Це пов'язано з тим, що українці почали рахувати свій дохід. Якщо людина, вкладаючись у гривню, отримує на 10% більше, то вона, безумовно, зробить вибір на користь більш прибуткового інструменту», - сказав він.

Як повідомив Дубихвіст, розміщення першої серії казначейських зобов'язань пройшло успішно, зараз розміщується друга серія.

«Такий успіх нових фінансових інструментів в Україні відбувся і завдяки заходам, спрямованим на підвищення рівня фінансової грамотності», - зазначив він, додавши, що в Україні інвестиційні монети були розпродані на суму 90 млн грн.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153