«Газпром» вже у вівторок, 29 жовтня, розгляне питання про переведення України на передоплату. Про це повідомив заступник голови правління газового холдингу Олександр Медведєв.

«Ми платежі за серпневий газ не отримали. Є така можливість зробити це негайно, тому сьогодні Олексій Борисович (Міллер. - Ред.) буде в офісі, ми будемо цю тему розглядати», - сказав заступник голови «Газпрому», повідомляє РІА «Новости».

Відповідаючи на запитання, чи справедливі побоювання Заходу з приводу можливості нової газової війни між Росією і Україною, він сказав: «Ми газ ніколи не відключали. Всі дві попередні кризи були викликані Україною. Незважаючи на всі обіцянки урегулювати платіжне питання, ми цього рішення поки не бачимо».

«Я не футуролог, ми працюємо за контрактом», - зазначив заступник голови правління «Газпрому».

Нагадаємо, глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав цю пропозицію, зазначивши, що судячи по всьому українська сторона платити не збирається. Так він відреагував на заяву глави уряду України Миколи Азарова, який охарактеризував проблему з оплатою російського газу як не критичну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474