Хакери не атакували офіційний сервер Міністерства закордонних справ, і витоку важливих або секретних даних не було. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Втручання і витоків інформації з офіційних серверів МЗС і офіційних поштових скриньок МЗС, а також закордонних представництв не було. Разом з тим у ході перевірки з'ясувалося, що посольство України в Азербайджані разом з офіційною веб-скринькою мало резервну скриньку, яка була на сервері приватного азербайджанського провайдера. Ця скринька епізодично використовувалася для поточного листування, і тільки при недоступності офіційного сервера МЗС», - заявив він.

За його словами, всі документи, які у зв'язку з діями зловмисників потрапили у відкритий доступ, перебували саме на цій поштовій скриньці представництва. Однак, оскільки пошта була резервною, секретних або важливих даних хакери не отримали.

За словами Перебийноса, після даного інциденту заходи безпеки і захисту серверів дипломатичного відомства були переглянуті і посилені.

Як повідомляли ЗМІ, хакери з групи Anonimous заявили, що зламали мережі українського провайдера EuroTraceTelcom, завдяки чому отримали доступ до листів, розташованих на домені українського Міністерства закордонних справ.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176