Уряд не допустить затримок із соціальними виплатами, а поодинокі факти до кінця 2013 року будуть повністю ліквідовані. Про це заявив журналістам прем'єр-міністр Микола Азаров, як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ситуація з соціальними виплатами буде повністю виправлена до кінця поточного року, і ми увійдемо у нормальний ритм з абсолютно всім нашим соціальним зобов'язанням», - сказав він.

Глава уряду пояснив, що осіння затримка з виплатами пов'язана з тим, що саме в цей час Україна здійснювала основні виплати за своїми міжнародними зобов'язаннями.

«З чим були пов'язані затримки, які були у вересні-жовтні? Насамперед, це було пов'язано з колосальними виплатами за нашими зобов'язаннями... Це стаття, за якою ми не можемо допустити ніяких затримок, це наша репутація», - зазначив Азаров.

Однак, за його словами, таке ж ставлення у держави має бути і до виплат у соціальній сфері: «Перед нашими громадянами повинні бути такі ж жорсткі зобов'язання... Фінансовий план і бюджетний розпис повинні бути сплановані таким чином, щоб нам на все вистачало коштів».

Нагадаємо, на початку жовтня міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що в Україні виплачені всі види державної допомоги та пенсій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478