Джерела у керівництві Вірменії розповіли, як їх «запрошували» у МС. За їхніми словами, однією з причин стали наступальні озброєння, продані Росією Азербайджану.

За даними джерела, раніше Росія безоплатно і з оборонними цілями продавала Вірменії танки, далекобійність яких 3,5 км. Але кілька місяців тому вірменська сторона дізналася про продаж Росією Азербайджану танків Т-90, дальність дії яких 5 км.

При цьому вся «оборонка» Вірменії була розрахована на дальність 5 км, говорить джерело у керівництві Вірменії, - країні потрібен був захисник, ним стане Росія, повідомляють «Известия в Украине».

Євросоюз, на асоціацію з яким розраховував Єреван, зробив заяви про неможливість одночасного співробітництва країни з МС і ЄС.

При населенні близько 3 млн. чоловік у збройних силах Вірменії служать майже 70 тисяч осіб. Президент Вірменії Серж Саргсян не приховує, що він «воював», як і багато представників його оточення. Раніше Саргсян жив у Карабасі, території з нині невизнаною державністю, колишньої «гарячої точки ». Там він очолював міськком ЛКСМ. Також він був інструктором обкому Нагірно-Карабахського Автономного Округу (НКАО), помічником першого секретаря обкому НКАО.

Зараз у Карабасі, або як його називають місцеві - Арцахі, живуть 140 тисяч осіб. За словами керівництва Вірменії, воно не може допустити втягування його у новий конфлікт.

Раніше прем'єр Вірменії Тигран Саркісян заявляв «Известиям в Украине », що його країна знайшла економічні вигоди в участі у Митному Союзі і має намір співпрацювати з ним, незважаючи на відсутність спільного кордону.

На минулому у Мінську 25 жовтня Саміті глав держав СНД було заявлено про намір прийняти Вірменію у Митний Союз після адаптації законодавчої та тарифної бази до норм Союзу. Процес має зайняти близько півроку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145