Після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом українські компанії відразу отримають доступ до європейського ринку. Як передає кореспондент ForUm'у, про це заявив координатор з питань торгівлі Представництва ЄС в Україні Жослін Гітон у ході III Національного Експертного Форуму «Україна після Вільнюса».

«З першого дня українські компанії отримають доступ до європейського ринку, тоді як для європейських компаній буде відстрочка», - сказав він.

Гі тон підкреслив, що важлива частина Угоди про асоціацію - це перехід українських експортерів на європейські стандарти. «Велика, амбітна частина угоди - це те, що торговельні угоди поглибляться й розширяться. Це означає, що Україна зобов'язується дотримуватися європейських стандартів», - зазначив він.

Експерт додав, що в Європі не буде бар'єрів у вигляді стандартів, але цих стандартів Україні потрібно буде дотримуватися. Разом з тим він зазначив, що асоціація з ЄС - це інструмент для України, який можна використовувати або не використовувати.

Як раніше повідомляв ForUm, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201