Україна істотно поліпшила свої позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу, але доведеться зробити ще більше. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив директор Світового банку у справах України Чімяо Фан.

«У результаті регуляторних реформ позиція України покращилася на 25 пунктів і зараз вона займає 112-е місце серед 189 країн світу. Органи влади заслуговують значної подяки за їхні серйозні системні зусилля, спрямовані на поліпшення регуляторного середовища», - сказав він.

У той же час він підкреслив, що Україна поки що перебуває у другій половині рейтингу і її позиції гірші , ніж у країн-сусідів. «Польща займає 45-е місце, Угорщина - 54-е, Білорусь - 63-е, Румунія - 73-е, Молдова - 78-е, РФ - 92-е», - сказав він.

Фан звернув увагу присутніх на те, що Україні необхідно вирішити питання з високими витратами на підключення мережі електропостачання, захистом інвесторів, сплатою податків, веденням міжнародної торгівлі і неплатоспроможністю. «Потрібно, щоб влада, консультуючись з бізнесом, домоглася постійного просування у регулюванні більш глибоких питань інвестиційного клімату. Зокрема, це захист прав власності, конкуренції, корупції», - сказав він і додав, що також в Україні слід знизити вартість ведення бізнесу.

«Значне поліпшення українських позицій у рейтингу показує, що за короткий період часу можна досягти багато чого при сильній політичній волі, лідерства для проведення реформ», - підкреслив він.

У свою чергу, керівник Координаційного центру з в провадження економічних реформ уповноваженого при Президентові України Олександр Данилюк підкреслив, що Президент поставив владі завдання поліпшити рейтингові позиції шляхом проведення низки реформ: за останні три роки Україна поліпшила свої рейтингові позиції на 43 пункти. «Системний підхід, впроваджений Президентом, дає результат», - зазначив він.

За словами Данилюка, розроблено нове законодавство, яке покращить умови ведення бізнесу в Україні. «Ми розуміємо, що живемо не у вакуумі. Ми повинні боротися за людські і фінансові ресурси», - резюмував він.

Нагадаємо, як прогнозувалося, в наступному році Україна має всі шанси підвищити показники у рейтингу Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації (МФК) «Doing Business 2014».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129