Бориспільський районний суд обрав для трьох співробітників однієї з виправних установ управління Державної пенітенціарної служби в Києві та Київській області, підозрюваних у постачання наркотичної речовини метадону на територію колонії, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

Встановлено, що, використовуючи злочинні зв'язки одного із засуджених, співробітники колонії отримували особливо небезпечний наркотичний засіб - метадон - за межами виправної установи і постачали його за грошову винагороду на територію колонії.

10 жовтня у рамках кримінального провадження співробітники СБУ затримали постачальника метадону - 27-річного громадянина. У той же день був затриманий інспектор відділу режиму і двоє співробітників відділу охорони при спробі пронести наркотики на територію виправної колонії.

Прокуратура Бориспільського району повідомила співробітникам виправної установи про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.15, ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) Кримінального кодексу України. Постачальнику метадону повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141